Alle Martin Luther Kingdiensten op een rijtje... de eerstvolgende is:

zondag 12 februari 2023 - Vroomshoop - 19:00 uur  - Kerkelijk Centrum Irene - Julianastraat 27, Vroomshoop

Martin Luther Kingdienst - We as a People!


Ook #13 van The March of Martin was weer een intrigerende boodschap van de beroemdste predikant van de VS. Ruim voor de eerste klanken van Kayama werden de eerste plekken van prachtig uitgelichte kerk bezet. 


De Pniëlkerk in Almelo was muisstil toen halverwege de dienst de donkerste foto's uit het leven van Martin Luther King op de beamer verschenen, de kerk trilde van de bastonen toen Jan op zijn keyboard weer een levensteken gaf en hiermee het sign om het verhaal en boodschap te blijven vertellen aan iedereen die het wil horen. We moeten zingen en lopen om de boodschap van MLK te blijven uitdragen, altijd en overal.

 


Pniëlkerk Almelo, hartelijk dank voor de gastvrijheid, het meeleven en de energie die jullie ons terug gaven uit de kerk.

 

- Almelo - Pniëlkerk - #13
Martin Luther Kingdienst - We as a People!- Den Ham - Gereformeerde Kerk - #12


Het was ff spannend wie er zich tot Koning Voetbal kon laten kronen deze middag, een speciale oproep om het thuisfront te mobiliseren om aansluitend toch nog in de kerk te komen voor de 12e Martin Luther Kingdienst zorgde voor wat tumult in de Gereformeerde Kerk in Den Ham.


Om 19:00 klonk Kayama in de oren van zo'n 350 aanwezigen en vulde de symmetrische kerk zich met alle klanken van dit openingsnummer. Hoe mooi is het om te horen dat er in het jeugdwerk van Den Ham aandacht is geweest voor Martin Luther King en deze bijzondere dienst.
👉Iedereen kan een held zijn.
👉🏼Iedereen kan iets veranderen.
👉🏾Iedereen kan iets teweeg brengen.
👉🏿Iedereen is gelijk.


Daar hoef je geen Martin, Robin, Theresa, Mahatma of Nelson voor te heten. Hoe klein jouw bijdrage ook kan zijn... Misschien is dat een mooie boodschap voor de kerstdagen 2022.🌟
Den Ham, bedankt voor de uitnodiging, het hartelijk ontvangst en de fijne dienst die we samen hebben mogen beleven!


Martin Luther Kingdienst - We as a People!

 

'Het Centrum' aan de Constantijnstraat in Nijverdal is het decor van de 11e Martin Luther Kingdienst.
Hij stond in de jaren 60 al voor velen te speechen
om zoveel mogelijk mensen te reachen.
Met uitzonderlijke spreekvaardigheden
sprak hij juist voor al die minderheden
'Ik heb een droom' vertelde hij vaak
en heel vaak was het weer raak
De niet-geweldadige weerstand
zingend, lopend en hand in hand.
door heel het land
Hij had zijn hart aan Jezus verpand
18 kerken op een rij
daar gaat 'The March of Martin' niet aan voorbij
en doen wij graag aan mee
ongelijkheid de wereld uit, dan pas zijn wij tevree
Gister in Nijverdal in 'het Centrum' voor een volle kerk
op 18 december in Den Ham in de gereformeerde Kerk
mogen wij weer doorgaan met 'The March of Martin'
wat vond jij ervan? vul het hieronder in
Wij zien je graag nog een keer
want het moet verteld worden, keer op keer!

 

- Nijverdal - Het Centrum - #11Martin Luther Kingdienst - We as a People!- Rijssen - Ontmoetingskerk - #10


Een tjokvolle Ontmoetingskerk in Rijssen deze 1e adventszondag, sinds corona nog niet zo druk geweest, velen waren deze regenachtige zondag naar de Boomkamp gekomen voor deze speciale uitvoering van 'We as a people', onder de noemer van Kerst met Martin! Welkom in een gebroken wereld? nam Arjen van der Spek ons mee naar 'toen' maar ook zeker naar 'nu'. Een prachtig theatraal verlichte kerk gaf nog meer dimensie aan de black gospels van het 17 koppige koor en 5 koppige band.
Rijssen, bedankt voor de uitnodiging en de vele reacties op deze dienst, lees ze hier...Martin Luther Kingdienst - We as a People!


Met een enorme knal halverwege de Martin Luther King dienst in Wierden kwam er abrupt een einde aan deze 'March'. Gelukkig hadden wij de boys van Techniek die maar een paar minuten nodig hadden om alles weer aan de praat te krijgen...

 


Met een enorme knal op 4 april 1968 in Memphis kwam er een abrupt een einde aan het leven van Martin Luther King. Helaas had hij niet de technische middelen om door te leven en door te gaan met het verkondigen van zijn boodschap en zijn 'March'...

 

 


Wij konden gelukkig wel doorgaan met onze 'March' en met het doorgeven van de boodschap van Martin... de boodschap van gelijkheid voor iedereen, van 'Freedom' voor iedereen en van het blijven bruggenbouwen tussen mensen zoals Annemiek en Jeff ons meegaven in het laatste nummer van de inspirerende dienst in de Gereformeerde Kerk in Wierden.

 

 


Wierden: bedankt voor de gastvrijheid, de uitnodiging en volle kerk om de boodschap verder te mogen brengen.

 


- Wierden - Gereformeerde Kerk - #9Martin Luther Kingdienst - We as a People!- Maarsenbroek - De Ark Gemeente - #8


Maarssenbroek was op 23 oktober decor voor de 8e kerkdienst rondom Martin Luther King. Al vroeg vertrokken om tijdig te kunnen beginnen met opbouwen van 3 volle aanhangers apparatuur, licht en geluidsinstallatie... Een enthousiast publiek was naar De Ark gekomen om de speech van Martin 'online' en de speech van Arjen 'live' te horen.
Maarssenbroek bedankt! Voor de mooie dienst in jullie kerkelijk centrum…. Voor de uitnodiging… Voor de ontvangst…  Voor de hulpvaardige gemeenteleden… Voor de gezamenlijke broodmaaltijd… Voor de ontmoetingen bij het koffiedrinken nadien maar bovenal om het verhaal van Martin Luther King te mogen vertellen!


Martin Luther Kingdienst - We as a People!


De zon verlichtte de kerk in Nieuwleusen zodanig dat de Ontmoetingskerk deels verduisterd is gemaakt om nog meer inhoud te geven aan de Martin Luther Kingdienst. De kerk stroomde langzaam vol met gemeenteleden uit diverse kerken in Nieuwleusen die ons hadden uitgenodigd om deze avond bij hen te zijn. Veel PR in de lokale krant, radio en internet hadden velen nieuwsgiering gemaakt naar het verhaal van Rosa en Martin. Na een interactieve dienst met muziek, (samen)zang, licht, beelden van MLK en speech van Arjen werd er nog veel nagepraat over datgene wat helaas nog steeds niet de wereld uit is… Nieuwleusen: bedankt voor jullie gastvrijheid en enthousiasme!


- Nieuwleusen - Ontmoetingskerk - #7Martin Luther Kingdienst - We as a People!- Markelo - Martinuskerk - #6


De ondergaande zon kleurt de glas-in-lood-ramen van de Martinuskerk extra mooi… de aanwezigen genieten na een mooie zondagmiddag van het inspirerende verhaal van Martin Luther King…


De Amerikaanse dominee uit Atlanta die afgelopen week 54 jaar geleden in Memphis werd vermoord omdat hij opkwam tegen verdrukking, tegen onrecht, tegen rassenscheiding… en dat allemaal met geweldloos verzet…


De Martinuskerk zit volledig vol als de kosteres de deuren sluit en Annemieke haar eerste woorden zingt van Wade in the Water dat swingend overgaat in Go Down Mozes…


Arjen van der Spek neemt ons mee naar de busstaking, naar de marsen die gelopen zijn en naar de boodschap die helaas nog steeds gebracht moet worden… het begint ook bij jezelf…!!


‘Shed a little Light’ zet deze boodschap extra kracht bij op heerlijke klanken. Als aan het einde van deze MLK-dienst het bekende ‘Oh Freedom’ klinkt, kleurt de speciale  lichtinstallatie de glas-in-lood-ramen weer net zo mooi als de onder gegane zon…


Martin Luther Kingdienst - We as a People!


 

Het is zondag 20 maart 2022, 18:58 als de koster van de Gereformeerde Kerk van Enter de deur voor de laatste keer opende. Vlak hiervoor had hij de allerlaatste twee extra bijgeplaatste stoelen voorzien van gasten. Nu lopen de MLK Band en The King Singers de tjokvolle kerk binnen en vullen de klanken van Kayama al snel de ruimte.
De aanwezigen genieten van de gospels en oude woorden van Martin Luther King die via de beamer weer levend worden. Hoe actueel het geheel nog steeds is blijkt wel uit de woorden van de ‘preek’ die Arjen van der Spek de aanwezigen voorschotelt.
Wanneer Marleen haar ‘oh Freedom’ inzet en het koor haar in het tweede couplet bijvalt kun je een speld horen vallen en wordt hier en daar een traantje weggepinkt. Ieder met zijn eigen gedachten…
Enter bedankt! Bedankt voor de uitnodiging en de gastvrijheid.

 


- Enter - Gereformeerde Kerk - #5Martin Luther Kingdienst - We As a People!- Holten - De Kandelaar - #4


Weinig rust voor ons dit maal want zondag 6 maart staat De Kandelaar in Holten op het programma. De Elvis diensten en de enige echte motordienst waren hier al eerder te gast.
Dat we niet vergeten waren bleek wel uit het feit dat zo'n 450 aanwezigen na een zeer zonnige zondag de kerkbanken van De Kandelaar hadden opgezocht. Terwijl de avond viel over Holten klonken de eerste woorden van ds Arjen van der Spek door de kerk... over 1954... over 1964... over 1968... over Martin Luther King maar ook zeker over de situatie in Oekraïne... Hoe bizar allemaal en ook hoe angstwekkend actueel nog steeds...


 

 

Martin Luther Kingdienst - We as a People!


Aansluitend opende de thuisgemeente Zwartsluis van Arjen van der Spek voor ons de deuren op zondag 27 februari, na een bizarre week kwam de boodschap misschien nog wel iets harder binnen ivm de oorlog in Oekraïne.  De kerk zat mooi gevuld na maanden van corona maatregelen. Het was even schuiven met een aantal stemmen maar ook dat is allemaal gelukt en na een heerlijke pompoensoep en broodje bal vertrokken we weer in de donkere nacht.
- Zwartsluis - Gereformeerde Kerk - #3 Martin Luther Kingdienst - We as a People!- Wezep - Pauluskerk - Première - #2


Inmiddels is de try-out in Enter op 30 januari achter de rug. Speciaal voor genodigden, vrienden en familie op gepaste afstand vanwege de bijna aflopende maatregelen. En kijken we terug op een geslaagde Premiere in Wezep op 13 februari waar we zeer hartelijk ontvangen werden en een enthousiast publiek, helaas nog steeds op afstand,  genoot van ons eerste echte optreden.


Martin Luther Kingdienst - We as a People!


Alle medewerkers mochten een handjevol familie en vrienden meenemen naar de kerk waar we de afgelopen maanden vaak hebben gerepeteerd. Het was nog ff zoeken en fine tunen maar de basis staat en we zijn tevreden. De toegift die we gaven was van eenmalige duur, dus die was wel uniek te noemen. De komende dagen nog een beetje schaven en schuren en dan kunnen we op pad met deze geweldige groep mensen en dito kerkdienst!

- Enter - Gereformeerde Kerk - Try-Out - #1